Čtvrtfinále play off 1. ligy aneb kdo se přiblíží baráži

16.02.2015 12:19

Ústí nad Labem a Benátky nad Jizerou vyhráli svá předkola a doplnili tak osmičku pro čtvrtfinále play off 1. ligy.

Čtvrtfinále play off  | Zdroj: www.vseohokeji-sm.webnode.cz

Poté co Benátky překvapivě rychle skoncovaly s Litoměřicemi 3:0 na zápasy a Ústí nad Labem přelstilo Kadaň 3:1 na zápasy, se do čtvrtfinále prokousaly týmy z devátého a desátého místa tabulky.

Piráti Chomutov - HC Slovan Ústí n. L.

Šance na postup: 90% - 10%

Piráti z Chomutova byli už před sezónou jedním k hlavním favoritů soutěže. Svou úlohu splnili, s přehledem vyhráli dlouhodobou část a nyní je před nimi první překážka na cestě zpět do extraligy. Překážka to ale rozhodně nebude jednoduchá. Ústí nad Labem si vzhledem k situaci, která tam panovala v létě, aktuálně plní sen. Chomutov je jasným favoritem, Slovan si může tuto sérii užívat a klidně přidat i nějaké překvapivé vítězství. Sice už to není derby jako za starých časů, i přesto se očekává příliv fanoušků na stadiony. V Ústí přišlo na předkolo 3128 a 2850 diváků a očekává se tak výrazný růst i díky jisté účasti hostujících fanoušků. V Chomutově bude platit obdobná teorie.

Náš tip: 4:1 na zápasy

HC Motor Č. Budějovice - HC Benátky n. J.

Šance na postup: 90% - 10%

Fantastická atmosféra, Josef Straka a Tomáš Nouza. Tyto tři body by měly posunout České Budějovice vstříc dalšímu kolu play off. Motor je v souboji s Benátkami jasným favoritem. Benátky ale převedly, že umí kousat a překvapivě porážet favority. Od Benátek se dá očekávat defenzivní partie, čekání na brejky, ve kterých by mohli Benátky táhnout Jan Víšek a Jan Plodek. Benátky přišly o spoustu hráčů, kteří již nastupují za extraligový Liberec a dá se tak očekávat rychlý konec série.

Náš tip: 4:0 na zápasy

SK Horácká Slavia Třebíč - AZ Havířov 2010

Šance na postup: 70% - 30%

Třebíč se i díky velkým ztrátám Kladna nakonec dostala na třetí pozici a čeká jí tak souboj s Havířovem. Horácká Slavia tažená Romanem Eratem nebo Matějem Pekrem by mohla v play off pokračovat v dobrých výkonech a postoupit do vysněného semifinále. Havířov nebude ovšem lehkým soupeřem, v domácím bouřlivém prostředí bude pro Třebíč silným soupeřem a je dost možné, že se série rozlouskne až v posledním možném zápase.

Náš tip: 4:3 na zápasy

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno

Šance na postup: 50% - 50%

Tady jsou šance naprosto vyrovnané. Jihlava bude začínat v domácím prostředí a bude důležité, jak tyto zápasy zahraje. Tomáš Kaberle nebo Petr Tenkrát budou chtít dotáhnout Rytíře do semifinále a dá se tak očekávat série "na krev". Kladno by chtělo zpět do extraligy, ale v případě postupu vede cesta nejspíš přes Chomutov. Cesta je ale dlouhá a začíná v Jihlavě. Dukla také disponuje silným zkušeným kádrem, jména Marek Melenovský, Michal Důras nebo Tomáš Čachotský mluví za vše. I zde se očekává velká fanouškovská kulisa, která by mohla být důležitým faktorem série.

Náš tip: 3:4 na zápasy

 

Rozpis play off zde

Anketa

Kdo nepostoupí do semifinále ?

Chomutov (34)
Motor ČB (37)
Třebíč (43)
Jihlava (68)
Kladno (60)

Celkový počet hlasů: 242