Česká nominace na MS je kompletní

29.04.2013 12:00

A jde se na to. Po roce čekání je to opět Mistrovství světa v hokeji. Díky rozdělení mezi dvě země, tedy Švédsko a Finsko, se odehraje šampionát opět na stejných místech jako v minulý rok.

https://www.albixon.cz/data/images/o_nas/vip/galerie_hokej/channel_cup_6.jpg

Česká radost

Česká nominace na turnaj je kompletní. Golmanskou jedničkou by měl být Ondřej Pavelec, který v poslední době zářil v brance Winnipegu, ale svůj tým do play off nedotáhl. Z NHL celkem odletí do Švédska celkem deset hráčů.

Pojede ale i hodně nováčků. Mezi nimi najdete brankáře Alexandra Saláka či na rychlo povolaného Pavla Francouze, který nahradil Jakuba Kováře z Českých Budějovic, který díky angíně o MS přijde. Jeho bratr Jan ale ne, ten si bude moci užívat svůj první šampionát v kariéře. Není ale sám, dalšími nováčky jsou například Jakub Vrána či mladík Tomáš Hertl ze Slavie. Jeden nováček je i z NHL, na Mistrovství světa pojede poprvé Jiří Tlustý z Caroliny.

 

Brankáři:
Ondřej Pavelec (Winnipeg, NHL), Alexandr Salák (Färjestad, Švédsko), Pavel Francouz  (Litvínov). 

Obránci:
Zbyněk Michálek (Phoenix, NHL), Ladislav Šmíd (Edmonton, NHL), Jan Hejda (Colorado, NHL), Petr Čáslava (Čerepovec, KHL), Jakub Nakládal, Jakub Krejčík (oba Lev Praha, KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk, KHL),  Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta, Švýcarsko).

Útočníci:
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Jiří Tlustý (Carolina, NHL), Tomáš Fleischmann (Florida, NHL), Radim Vrbata, Martin Hanzal (oba Phoenix, NHL), Jiří Hudler (Calgary, NHL), Jiří Novotný, Petr Vrána (oba Lev Praha, KHL), Zbyněk Irgl (Minsk, KHL), Petr Hubáček (Jyväskylä, Finsko), Petr Koukal (Nižnekamsk, KHL), Jan Kovář (Plzeň),  Petr Tenkrát (Sparta Praha), Tomáš Hertl (Slavia Praha).