"Slovensko, Slovensko, héja héja heja Slovensko"

12.12.2012 12:44

Podruhé v sezóně se pod lupou podíváme na slovenskou Tipsport extraligu, tedy nejvyšší hokejovou seniorskou soutěž na Slovensku.

https://sport.noviny.sk/uploads/tx_media_files/thumbs/800x448/Kosice-Zvolen_365354.jpg

Košice - Zvolen (ilustrační foto)

Extraligové tabulce u našich sousedů i nadále vládne Zvolen, který má před druhou Nitrou severénní náskok osmnácti bodů. Hráči HKm jsou zároveň nejlépe střílejícím týmem soutěže. Před reprezentační přestávkou mají všechny týmy odehráno stejný počet zápasů a to 31. Na druhou Nitru už dotírají Košice, které na ni ztrácejí už pouze 3 body.

Nadále sympatické výkony předvádí nováček soutěže z Piešťan, který drží čtvrté místo. Dále je tabulka velmi vyrovnaná, až na posledních dvou místech zaostávají Martin a Žilina. Produktivitě vládne Michal Chovan, z českých hráčů je na čtvrtém místě Kamil Brabenec hájící barvy lídra tabulky ze Zvolena. Bývalý hráč Českých Budějovic či Komety Brno nasbíral 36 kanadských bodů.

Mezi brankáři se nadále dobře drží exboleslavský Michal Valent či brankář, který působil v Kometě Brno, Alexander Hylák. Nejlepším brankářem ligy je ovšem Tomáš Tomek z Piešťan.