Poslední tři kola první ligy, kdo skončí druhý ?

29.01.2015 08:36

Už jen tři kola zbývají do konce základní části 1. hokejové ligy. V nich se bude rozhodovat o umístění prakticky v celé tabulce.

Boj o umístění vrcholí | Zdroj: www.hcmotor.cz

Jediný, kdo má tři kola před koncem jistou pozici je první Chomutov, který už nikdo nedokáže sesadit. Téměř jisté je i umístění dvanáctého Mostu, který by mohl spadnout z této pozice pouze v případě plného bodového zisku Prostějova.

Ale nepředbíhejme, jako první se podíváme na vrchol tabulky, kde spolu bojují hned čtyři týmy. Druhé místo aktuálně drží s 92 body Kladno, které čeká v závěrečných kolech domácí souboj s Šumperkem, v 51. kole šlágr s Chomutovem a na závěr cesta do Kadaně. Hned v sobotu čeká těžký zápas i na České Budějovice, které jsou s 91 body třetí. Jihočeši totiž pojedou do Chomutova, a každý bod se jim může hodit do boje o umístění. Budějovicím se v posledních zápasech nedaří, prohrály v Ústí a doma nedokázaly na plno bodovat s Havířovem. V posledních dvou zápasech čeká na Motor dvojice zdánlivě jednodušších zápasů. Nejprve jedou do Prostějova, poté přivítají trápící se Litoměřice. Boj o druhé místo je nesmírně vyrovnaný, další bod zpět je totiž nastartovaná Jihlava, která prohrála naposledy 3. ledna a to doma s Českými Budějovicemi. Pokud by došlo ke shodě bodů po 52. kole, mohly by rozhodovat vzájemné zápasy. Zde je na tom nejlépe Kladno, které má lepší bilanci jak s Motorem, tak s Jihlavou. Vzájemné duely Jihlavy a Českých Budějovic pak mluví ve prospěch Jihočechů. 

Do boje o vrchol tabulky by mohla zasáhnout také Třebíč, na kterou čekají v posledních třech kolech Most, Benátky a Ústí. Ta má lepší vzájemné zápasy s Jihlavou a Českými Budějovicemi. Bílé hvězdy se mohou spíš jen pokusit o čtvrté místo, které by pro ně znamenalo začátek čtvrtfinálové série v domácím prostředí.

Absolutně z formy je tým Litoměřic, který v posledních jedenácti zápasech dokázal porazit pouze nejhorší tři týmy tabulky a v posledních třech kolech ho čeká těžká zkouška. Nejprve jedou na led rozjetého Ústí nad Labem, poté je čeká veledůležitý pondělní zápas proti Havířovu a na závěr cesta do Budějovic. Litoměřice momentálně stále drží šestou pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále, ale na záda jim dýchá Kadaň, čtyři body zpět je pak Havířov. Nevýhodou Stadionu se může stát špatná vzájemná bilance s Kadaní, která bude jejich nejvážnějším konkurentem v boji o šesté místo. Kadaň začne boj v Mostě, pokračovat bude v Šumperku a základní část zakončí doma proti Kladnu. Litoměřice tak budou potřebovat každý bod.

Havířov bude bojovat o další body doma proti Prostějovu. Pak ho čeká již zmiňovaný zápas v Litoměřicích a na závěr si zahraje proti ve skvělé formě hrající Dukle Jihlava. Havířov musí myslet také na zadní vrátka, protože jim na ně buší deváté Benátky, které na AZ aktuálně ztrácejí jen jeden bod. Benátky v posledních třech zápasech narazí na všechny tři týmy z Vysočiny.

V posledních zápasech se daří hráčům ústeckého Slovanu. Ti naposledy potvrdili formu na ledě předposledního Prostějova a už v sobotu si mohou zajistit účast v předkole play off. A to díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů se Šumperkem. Pokud dokáže v sobotním utkání Ústí porazit Litoměřice za 3 body a Šumperk, jak se očekává, prohraje na Kladně, bude vymalováno. Ještě ale není nic rozhodnuté.

Poslední tři kola tak slibují velmi zajímavé a důležité zápasy. Nejbližší sobotní kolo bude zahájeno už v 16:00, kdy odstartuje zápas Kladna se Šumperkem.

50. kolo - sobota 31.1.

Kladno - Šumperk 16:00
Ústí nad Labem - Litoměřice 17:00
Havířov - Prostějov 17:00
Benátky - Jihlava 17:00
Most - Třebíč 17:30
Kadaň - Havlíčkův Brod 17:30
Chomutov - České Budějovice 17:30

51. kolo - pondělí 2.2.

Třebíč - Benátky 17:30
Jihlava - Ústí nad Labem 17:30
Kladno - Chomutov 18.00
Šumperk - Kadaň 18:00
Litoměřice - Havířov 18:00
Havlíčkův Brod - Most 18:00
Prostějov - České Budějovice 18:00

52. kolo - středa 4.2.

Chomutov - Prostějov 17:30
České Budějovice - Prostějov 17:30
Benátky - Havlíčkův Brod 17:30
Kadaň - Kladno 17:30
Havířov - Jihlava 18:00
Šumperk - Most 18:00
Ústí nad Labem  - Třebíč 18:00

 

Aktuální tabulka 1. ligy zde

Anketa

Kdo skončí na druhém místě ?

Kladno (40)
Jihlava (712)
Třebíč (27)

Celkový počet hlasů: 825