Předkolo extraligy začíná, kdo půjde dál ?

10.03.2014 14:52

Předkolo play off Tipsport extraligy začíná.

https://hcpce.cz/foto_pce/2014_42_SLA/015.jpg

Play off je tady | Zdroj: www.hcpce.cz

V něm se utkají týmy ze sedmého až desátého místa. Hrát se bude, jak už bývá v předkole zvykem na tři vítězné zápasy. O tyto pozice se bojovalo do posledního kola, kde se rozhodlo, že v předkole bude Slavia místo Litvínova.

 

https://satna.sportobchod.cz/fotky/obr-clanky/kometa-pce-11/pardubice-logo.jpgHC Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha

Šance na postup: 50 % - 50 %

Slavia předvedla, že do play off patří. Lépe totiž zvládla závěrečný zápas 52. kola, kde si v přímém souboji zajistila postup po výhře v samostatných nájezdech nad Vervou Litvínov. Očekává se, že tato série bude velmi vyrovnaná. Oba týmy během sezóny rozhodně nepředváděli to, co by chtěli a budou tak na dobré výsledky v play off muset útočit za zadních pozic. Poslední vzájemný souboj v play off pamatují diváci ze sezóny 2002/2003, kdese  ve finále, v sedmém rozhodujícím zápase záslohou Michala Supa radovala Slavia.

Náš tip: 2:3 na zápasy

https://www.hokej.sk/images/loga/vitk.jpgHC Vítkovice Steel - HC Bílí Tygři Liberec

Šance na postup: 60 % - 40 %

Liberec se po loňské spackané sezóně znovu podívá do play off. Jeho soupeřem bude tým Vítkovic. Tyto týmy se potkali v rámci play off v sezóně 2008/2009, kde Vítkovice přejely Liberec 3:0 na zápasy. Mezi tahouny domácích patří Ondřej Roman a Rudolf Huna, na druhé straně kraloval kanadskému bodování klubu veterán Petr Nedvěd.

Náš tip: 3:2 na zápasy