Situace v první lize před posledním kolem

04.02.2015 14:31

Poslední kolo se odehraje ve středu na stadionech 1. ligy. Pojďme se podívat, jak to vše může dopadnout.

Situace ze zápasu Kladno - Jihlava  | Zdroj: www.hcdukla.cz

Jako první se zaměříme na Kladno, které přišlo o tři body za neoprávněný start Machače proti Havlíčkovu Brodu a spadlo tak na třetí místo tabulky. Kladno má díky lepším vzájemným zápasům s Motorem jistotu třetího místa v případě tříbodového zisku. V případě, že dotáhne Jihlavu, může mu být vzájemná bilance s Duklou také nápomocna.

Druhá Jihlava bude hájit svou pozici na ledě Havířova. Jihlava musí zabrat, k jistotě druhého místa potřebuje tři body. V pondělí totiž její dlouhou sérii výher přerušilo Ústí. Například zisk dvou bodů a plné bodové zisky Kladna a Budějovic mohou Duklu odsunout až na čtvrté místo.

Budějovice hrají s Litoměřicemi a mají lepší vzájemné zápasy a Jihlavou. Motor ale musí dávat pozor i na zadní vrátka, Třebíč má totiž lepší vzájemnou bilanci v případě dorovnání jejich bodového zisku.

Šesté místo drží Litoměřice, ovšem dva body za nimi je Havířov a tři body s lepší vzájemnou bilancí v zádech také Kadaň. Litoměřice hrají v Budějovicích a všechny tři týmy tak mají těžké soupeře.

Deváté jsou sice zatím Benátky, ale v případě, že Ústí nad Labem dokáže doma porazit Třebíč za 3 body, posune Benátky na místo desáté. Slovan má totiž s Benátkami lepší vzájemné zápasy. Ústí dokonce mohlo v případě výhry Jihlavy a Havířově být osmé, ale ztráta dvougólového vedení v Jihlavě a Litoměřice v poslední minutě utkání s Havířovem jim tuto možnost sebrali.

Prostějov díky výhře nad Budějovicemi a lepším vzájemným zápasům s Havlíčkovým Brodem skončí po základní části třináctý. Proto, aby tato věta platila musí Jestřábi získat v 52. kole stejný či vyšší počet bodů než Havlíčkův Brod.

52. kolo - středa 4.2.

Chomutov - Prostějov 17:30
České Budějovice -  Litoměřice 17:30
Benátky - Havlíčkův Brod 17:30
Kadaň - Kladno 17:30
Havířov - Jihlava 18:00
Šumperk - Most 18:00
Ústí nad Labem  - Třebíč 18:00

 

Aktuální tabulka 1. ligy zde

Rozpis play off zde

Rozpis play out zde

 

Anketa

Kdo skončí na třetím místě ?

Kladno (34)
Jihlava (35)
Třebíč (38)

Celkový počet hlasů: 140