Čtvrtfinále play off extraligy začíná

18.03.2014 16:06

Předkolo play off Tipsport extraligy je dohráno a dnes začíná čtvrtfinále.

https://hcskoda.cz/foto_plz/2013_FIN7.TV_ZLN/_MG_6176.jpg

Obhájí Plzeň titul ? | Zdroj: www.hcskoda.cz

Vítkovice a po nich i Pardubice zvládly předkolo play off a čtvrtfinále tak může začít. Nezvykle se kvůli časovým problémům způsobeným ZOH budou hrát všechny čtyři zápasy v jeden hrací den.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel

Šance na postup: 90 % - 10 %

Sparta je sice suverénem extraligy, ale pdoobnou situaci už Sparta zažila. A to v sezóně 2011/2012, kdy Sparta ovládla základní část a ve čtvrtfinále narazila na Kometu Brno, která porazila vítěze dlouhodobé části 4:2 na zápasy.

Náš tip: 4:0 na zápasy

HC Oceláři Třinec - HC Pojišťovna Pardubice

Šance na postup: 50 % - 50 %

Třinec se v základní části opíral opět o vynikající produktivitu a i hlavně díky ní se nakonec umístil na druhém místě. Jeho soupeřem bude tým Pardubic,který ukázal už v play off svou sílu, když v rozhodujícím zápase předkola porazil pražskou Slavii.

Náš tip: 3:4 na zápasy


HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

Šance na postup: 80 % - 20 %

Kometě se po ZOH nedařilo a dokonce dostala nepopulární desítku. V play off by se ale mohli Brňané opět předvést v lepším světle, ale čeká je tým z Plzně, který se v základní části pohyboval na vrcholu tabulky. Obhájce titulu je pro nás velkým favoritem.

Náš tip: 4:1 na zápasy

PSG Zlín - HC Mountfield HK

Šance na postup: 55 % - 45 %

Zlín si na konci základní části vybojoval právo startovat play off doma a čeká ho Hradc Králové. Nováček extraligy by mohl doplatit na svou nezkušenost s extraligovým play off, ovšem má v týmu hodně hráčů, kteří po odkoupení licence přešli z Českých Budějovic a ti by měli spolu s hvězdou týmu Jaroslavem Kudrnou být hlavními pylíři Mountfieldu. Série by měla splňovat to co se od play off čeká. Napětí dle našich prognóz dospěje až do sedmého rozhodujícího zápasu.

Náš tip: 4:3 na zápasy