Předkolo play off 1. ligy, kdo je favoritem ?

05.02.2015 08:50

Základní část je dohrána a čeká nás předkolo play off 1. ligy. Pojďme se podívat na rozbor obou sérií.

Předkolo play off  | Zdroj: www.vseohokeji-sm.webnode.cz

Play off už počtvrté uteklo Šumperku. Draci si tak opět zahrají jen play out, kde už o nic nehrají. Na jejich úkor hraje předkolo Ústí nad Labem, které dokázalo v posledních týdnech vyhrávat jeden zápas za druhým a díky tomu poskočilo na vytoužené desáté místo.

SK Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem

Šance na postup: 40% - 60%

Jak už to bývá zvykem, Kadaň, která se mohla během sezóny pyšnit širokým kádrem, přišla na závěrečnou část sezóny o podstatnou část svých nejlepších hráčů. Do Chomutova se na konci ledna vrátil například Račuk, Sikora, Mrázek či Martin Šagát, který byl například rozdílovým hráčem posledního měření sil Ústí a Kadaně, když na ledě soupeře zaznamenal hattrick. To Ústí má ve svých řadách nejlepšího střelce připraveného i na play off. Jaroslav Roubík nastřílel v základní části 38 branek a vylepšil si tak svůj osobní rekord jak ve střelcích, tak v kanadském bodování, kde získal 71 bodů. Zdatně mu sekundoval i David Tůma se 26 trefami. Poslední výkony Ústí zlákaly do ochozů diváky, kteří by mohli být v předkole silnou zbraní Slovanu. Návštěvnost v Ústí sice patří do slabého prvoligového průměru, ale při srovnání s Kadaní jde o obrovskou výhodu. Kadani bude chybět například i dvojice Charousek - Kůs, kteří jsou na marodce. O velkou motivaci mají postaráno hráči Slovanu, které by v případě postupu čekal jistojistě souboj s rivalem z Chomutova. Tento souboj by mohl do ústecké arény přitáhnout mnoho fanoušků. Vzhledem k tomu, jak na tom bylo Ústí v létě, je ale i postup do předkola velkým úspěchem. Favoritem série je Ústí.

Náš tip: 1:3 na zápasy

HC Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Šance na postup: 70% - 30%

Litoměřice disponují silným kádrem a také dobrou atmosférou v domácím prostředí. Proti Stadionu ale hraje momentální katastrofální forma. Litoměřice by měl v předkole play off táhnout především Jaroslav Kalla a Vítězslavem Bílkem, přidat by se ale měli i další, například David Švagrovský. Benátky přišly o několik hráčů, které měli nasmlouvané na střídavý start z Liberce a také o trenéry, kteří se také vrátili do Liberce. Benátky ale i tak umění vyhrávat důležité zápasy a série tak bude hodně vyrovnaná. Mírným favoritem jsou Litoměřice, které by v sérii měly využít domácího prostředí, ve kterém předváděly až na závěr sezóny dobré výkony.

Náš tip: 3:2 na zápasy

 

Rozpis play off zde

 

Závěrem se také krátce podíváme na play out, kde budou u sestupové místo v šesti zápasech válčit Prostějov a Havlíčkův Brod. Bodů mají po základní části oba týmy stejně, vzájemné zápasy jsou v poměru 3:1 pro Prostějov. Favoritem na sestup jsou ovšem Jestřábi, kteří mimochodem jako jediní inkasovali v základní části více než 200 branek.

Náš tip: sestup Prostějova

Rozpis play out zde

Anketa

Kdo postoupí do čtvrtfinále ?

Celkový počet hlasů: 177