Přestupní termín skončil a změny se už projevují - 1. liga

01.02.2013 14:55

I v první hokejové lize se v posledních dnech přestupy projevovaly ve velkém.

https://hcusti.cz/foto_unl/2013_20_MBL/IMG_8478.jpg

Boleslav a Ústí, dva nesmiřitelní rivalové | Zdroj: www.hcusti.cz

 

Mladá Boleslav

Do Boleslavi se po ukončení hostování v Berouně vrací Zbyněk Hrdel. Přichází obránce Tomáš Kolafa, kterému skončilo hostování v Jihlavě a Kladno ho poslalo právě do Boleslavi. Z Chomutova přichází útočník Zděněk Ondřej, který ale v případných vzájemných zápasech v baráži nesmí nastoupit. Pokračuje Tomáš Pitule z Plzně.

 

Ústí nad Labem

První ústeckou posilou byl Ondřej Šmach z Mladé Boleslavi. Do Ústí se vrací Marek Laš, kterému skončilo hostování v Třebíči a Lvi o něj projevili zájem. Ke Lvům se přidá i útočník Martin Frolík, který se sem stěhuje z nedalekého Mostu (jeho vlastníkem je Litvínov). Na střídavý start získal severočeský tým Jakuba Lva z Plzně. Na severu Čech zůstává Adam Lapšanský a to do konce sezóny. Z Litvínova získali Lvi na střídavý start brankáře Pavla Francouze a obránce Matěje Stříteského.

 

Olomouc

Do Olomouce přišel před pár dny obránce Ondřej Kříž z Litoměřic. Střídavý start z Třince má vyřízený útočník Adam Rufer.

 

Kadaň

Hned osm hráčů z Chomutova může využít Kadaň. Navíc může na Sportovní klub nastoupit brankář Pavel Damašek z Klášterce.

 

Třebíč

Hned pětici hráčů získala Horácká Slavia na střídavý start z Komety Brno. Jsou to obránci Filip Krejčiřík a Tomáš Dujsík, dále útočníci Petr Mrázek a Adam Raška. Navíc ještě také brankář Filip Barus.

 

Havlíčkův Brod

Marian Morava, který nedávno dostal v Brodě padáka ukončil kariéru. Novou tváří v dresu Rebelů je dvacetiletý Sparťan David Dvořáček.

 

Jihlava

Útočník Martin Kuřítko se vrací do rodné země. Z Budapešti přestpuje do Jihlavy. V dresu Dukly pokračuje i veterán Jiří Dobrovolný, který ale může nastoupit i za Plzeň. Naopak tým opouští útočník Michael Polcar, ten jde hostovat do druholigových Moravských Budějovic.

 

Benátky nad Jizerou

Hostování skončilo Tomáši Urbanovi a Lukáši Vantuchovi z Liberce. Benátky z Liberce mohou využít služeb osmnáctiletého Adama Dlouhého.

 

Hradec Králové

Marek Drtina, Lukáš Radil a Tomáš Nosek. To je trojice hráčů, které může Hradec použít. Radil a Nosek přicházejí na střídavý start z Pardubic, Drtina ze stejného klubu na hostování do konce sezóny.

 

Šumperk

Draky opouští obránce Jiří Suchý, který míří za hranice, konkrétně do Německa. Naopak Šumperk může využít služeb Denisa Kindla z Třince a Daniela Vrdlovce ze Slavie.

 

Litoměřice

Jedinou prozatimní posilou Litoměřic je sparťanský junior Martin Procházka.

 

Most

Hostovat v Mostě bude útočník Jan Kloz, které patří Ústí nad Labem, ale v této sezóně hrál i za Litoměřice. Ani tam se mu nedařilo a tak ho Lvi přesunuli právě sem.

 

Písek

Písečtí mohou využít služby hned tří brankářů z Plzně. Konkrétně Marka Mazance, Adama Svobody i Dominika Halmošiho. Z obránců pak Adama Ruprechta a Dana Růžičku a z útočníku Patrika Petrušku a Pavla Sedláčka.

 

Beroun

Medvědi získali dvojci hráčů z Mladé Boleslavi. Jedná se o Marka Loskota a Aleše Padělka.