Semifinále první ligy je tady

10.03.2014 14:36

Semifinále začíná. Kdo z koho. Jde o všechno, vítězové sérií jdou do baráže o extraligy.

https://hc-olomouc.cz/foto/2014_52_HBR/46-IMG_7111.JPG

Olomouc je jedním z favoritů play off | Zdroj: www.hc-olomouc.cz

Semifinále se stejně jako předchozí čtvrtfinále hraje na čtyři vítězné zápasy. Vítězové sérií si získají právo startovat v baráži o extraligu, kde se utkají s posledními dvěma týmy nejvyšší české soutěže. Těmi už s jistotou budou Chomutov a Kladno.

https://onlajny.s3.amazonaws.com/team/logo/158BK Mladá Boleslav - SK Horácká Slavia Třebíčhttps://www.hcpce.cz/znaky/2010/tre_200_1.gif

 Šance na postup: 95 % - 5 %

Mladá Boleslav je favoritem ligy, ovšem ve čtvrtfinále to neměli vůbec jednoduché. Benátky jí vzdorovaly a nakonec prohrály 4:2 na zápasy. Boleslav přitom vedla už 3:0 na utkání, ovšem využila až třetí matchball. To Třebíč předvedla, že je na play off velmi dobře připravena a vyřídila krajského konkurenta z Havlíčkova Brodu 4:1 na zápasy. Jejich souboje ovšem byly dost vyrovnané, čtyři z nich skončily až v prodloužení nebo nájezdech. Třebíč ale byla šťastnějším týmem a v posledním zápase série vyhrála přesvědčivě 6:1. Souboj s gigantem letošní sezóny bude reprízou loňského semifinále, kde Třebíč trápila Boleslav a podlehla jí 4:2 na zápasy. Středočeši ovšem chtějí do baráže za každou cenu a jsou favoritem série.

Náš tip: 4:1 na zápasy

https://www.hcrebel.cz/foto/male_(60px)/Olomouclogo.jpgHC Olomouc - HC Dukla Jihlava

Šance na postup: 60 % - 40 %

Olomouc pravidelně hraje na vrcholu první ligy a letos má druhou šanci si zahrát rozšířenou baráž. V minulé sezóně, kdy měla tato soutěž premiéru se Hanáci do baráže protlačili. Olomouc si ve čtvrtfinále poradila s týmem Litoměřic, který porazila 4:2 na zápasy. To Jihlava si zahraje semifinále po roční pauze. V tom posledním podlehla Ústeckým Lvům 4:1 na zápasy a díky stejnému soupeři to loňské ani nehrála, protože jí Ústí porazilo s přehledem 4:0 na zápasy. Tentokrát ale finančně zdecimovaný klub nestojí Dukle v cestě a ta má šanci se dostat dál. Ve čtvrtfinále přesvědčivě přehrála Havířov bez ztráty zápasu.

Náš tip: 4:3 na zápasy