To nejlepší z pohledu českého fanouška. Díl 1.:Tomáš Hertl

26.05.2014 11:15

Na závěr sezóny jsme pro vás připravili seriál, který upozorní na to nejlepší ze sezóny 2013/2014 očima českého hokejového fanouška. V prvním díle se zaměříme na Tomáše Hertla.

https://i.idnes.cz/13/101/cl6/PAR4e5cb8_90f3342e03834f7298a7dbb2815e38b5_0.jpg

Radost Tomáše Hertla | Zdroj: www.idnes.cz

Talentovaný český útočník v 19 letech oslnil NHL. Hráče, kterého si v draftu vybralo San Jose, jejich důvěru rozhodně nezklamal. Odchovanec pražské Slavie předvedl v úvodu sezóny neuvěřitelnou show a dokonce byl na čele tabulky střelců kanadsko-americké soutěže. Nejlepší zápas sehrál začátkem října, kdy pomohl Žralokům zničit New York Rangers v poměru 9:2. Na tomto výsledku se podílel Hertl čtyřmi góly a jeho čtvrtý gól se stal hitem internetu.

Ve své premiérové sezóně v NHL stačil v základní části odehrát 37 zápasů, ve kterých dal 15 branek a přidal deset asistencí. Pak ale přišel likvidační zákrok kolenem od kapitána Los Angeles Kings Dustina Drowna a nově objevený český superstřelec NHL byl pro zranění vyřazen. Po dlouhém zranění se nakonec ještě stihl vrátit na play off, kde odehrál 7 zápasů, ve kterých zaznamenal 5 kanadských bodů za dvě branky a tři gólové asistence.

Poté potvrdil již dvacetiletý útočník Vladimíru Růžičkovi start na Mistrovství světa. I tam se Hertl dokázal prosadit, dal gól Kanadě, Švédsku nebo ve čtvrtfinále Spojeným státům americkým, ale ani on českému týmu k lepšímu výsledku a hlavně výkonům nepomohl.

I tak český útočník patří k tomu nejlepšímu, čeho se český fanoušek v letošní sezóně dočkal.

Zde je sestřih Hertlova úžasného čtyřgólového večera. Zejména jeho čtvrtý gól stál za to. Tímto tedy končíme první díl našeho seriálu, v příštím díle se podíváme na letošní úspěch Lva Praha.