To nejlepší z pohledu českého fanouška. Díl 2.: Lev Praha

30.05.2014 12:44

Český hokej se letos mohl pochlubit velkým úspěchem v Kontinentální hokejové lize. Český zástupce Lev Praha měl totiž blízko ke Gagarinovu poháru.

Tak takhle plná O2 Aréna dlouho nebyla | Zdroj: www.levpraha.cz

Pražský Lev předvedl ve své druhé sezóně v KHL velice slušný výsledek. V základní části obsadil za hvědzným duem Dynamo Moskva - Petrohrad třetí místo. První kolo play off mu přisoudilo nováčka Kontinentální hokejové ligy Medveščak Záhřeb. Ten nebyl pro českého zástupce žádným problémem a v nejrychlejším možném termínu z play off vypadl po prohře 0:4 na zápasy.

Očekávalo se, že Lev si to v dalším kole rozdá s Petrohradem, ovšem Jaroslavl šokovala Dynamo Moskva, dotáhla sérii do sedmého zápasu a v Moskvě vyhrála vysoko 5:1. A Lev tak šel na Donbass Doněck. Pražané dokázali v této sérii uspět, sice prohráli jeden zápas doma, ale poté dokázali vyhrát i jeden venku a v 6. zápase po brance Němce porazili Donbass 1:0 a postoupili po výsledku 4:2 na zápasy mezi nejlepší čtyřku KHL.

Finále západní konference hrála také Jaroslavl, která po Dynamu Moskva vyřídila i Petrohrad, tentokrát 4:2 na zápasy. Ovšem do bojů proti Lvu už jim nezbyly síly a padli 4:1 na zápasy. Lev se tak dostal do finále celé soutěže a tam ho čekal suverén z Magnitogorsku, kde hrál skvěle vedle Zaripova a Mozjakina český útočník z Plzně Jan Kovář.

Lev hned v prvním zápase předvedl, že má ještě sil na rozdávání a vyhrál 3:0. To ještě více přitáhlo fanoušky. Na domácí zápasy v O2 aréně přišlo přes 17 tisíc diváků a Lev tak překonal svůj vlastní rekord v počtu diváků na jeden zápas celé KHL. Lev bohužel z domácích zápasů vyhrál jen jeden a to byl jeden ze zlomových okamžiků série. Za stavu 2:2 Lev prohrál v Magnitogorsku a doma musel zachraňovat sérii. To se mu povedlo i díky Azevedovi, který předvedl skvělé výkony zejména ve finálové sérii, dokázal skórovat v každém zápase série a byl hlavním tahounem Lva. Mezi tahouny se zapisovali i čeští obránci Ondřej Němec a Martin Ševc. Lev poslední zápas bohužel nezvládl, ale i tak si vysloužil obdiv nejen českých fanoušků.

Souhrn play off KHL zde

To je pro dnešek vše, v příštím díle se budeme věnovat české Tipsport extralize.